Fietsen zit in ons bloed

De liefde voor het vak stroomt door elke ader van Velocratie

Tim Vanlathem

Geschoold als professionele mechanieker is Tim Vanlathem een echte stielman. Ons DNA begint bij hem.

Service & Onderhoud

Topfietsen gaan gepaard met topservice. Onze mechaniekers gaan geen uitdaging uit de weg.

Gratis testrit

Geen betere manier om een juiste fiets te kopen dan een testrit. Ervaar meteen hoe het aanvoelt.

Ervaring & Kennis

Wat er ook aan je fiets mis of stuk is, dankzij jarenlange ervaring krijg je altijd de hulp en de antwoorden die je nodig hebt.

WAAROM TIM?

Geschoold als professionele mechanieker is Tim Vanlathem een echte stielman. Het zorgvuldig geselecteerde en zelf geteste aanbod aan fietsen gaat dan ook steevast gepaard met correct advies en topservice, voor én na verkoop.

Velocratie is een vervolg op een lange geschiedenis. Na vele jaren gekend te zijn onder de naam Fietsenwinkel Van Den Eynde, nam Tom Vleugels 13 jaar geleden de zaak van zijn werkgever over. Tom werkte verder onder de naam Fietsspeciaalzaak Vleugels. In 2020 gaf Tom de fakkel door aan Tim Vanlathem die reeds voor Fietsspeciaalzaak Vleugels werkte.

Tim Vanlathem heeft altijd een passie gehad voor fietsen en mechaniek. De microbe voor het vak heeft hij opgedaan bij zijn nonkel Geert die zelf ook een fietsenwinkel had in Ranst onder de naam Velocratie. Helaas is nonkel Geert overleden, en moest Velocratie in Ranst sluiten. De microbe bleef in het bloed. Na zijn middelbare school heeft Tim de opleiding fietsenmaker gevolgd, en ging bij Tom Vleugels aan het werk. Wanneer Tom zijn zaak wou overlaten, heeft Tim geen seconde getwijfeld. De naam Velocratie is dan ook een eerbetoon aan Geert.

Samen met zijn ouders Karen en Kris, en ook met Tom die voor Velocratie werkzaam blijft, zal Tim de professionele manier van werken en handelen verder zetten. Fietsen is gezond, en een goed onderhouden fiets rijdt beter en veiliger. Het is die service en kwaliteit die we onze klanten elke dag willen geven.

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Openingsuren:
Update Cororna

di: 13:00 - 18:00
wo: 09:00 - 12:00
13:00 - 18:00
do: 09:00 - 15:00
vr: 09:00 - 12:00
13:00 - 18:00
za:
09:00 - 12:00
13:00 - 16:00
zo en ma: gesloten